• Návšteva včelára
          • Návšteva včelára

          • Pán včelár k nám zavítal,

            aby nám živé včielky ukázal.

            Na medíku sme si pochutili

            a sami sviečky vyrobili.

            Vedomosti o včielkach si žiaci 2. ročníka rozšírili pri návšteve pána včelára. Priblížil nám život včiel, ich vzácny úžitok pre nás a vyskúšali sme si aj predmety potrebné pri starostlivosti o nich. 

             

                                                                                         Mgr. Jaroslava Štefančinová

            Škola dobrých nápadov

        • Noc s Andersenom
          • Noc s Andersenom

          • Dobrodružstvo plné zážitkov vďaka čítaniu sme si zažili v škole aj tento rok. Keďže s pánom Andersenom sme sa zoznámili už v predošlých ročníkoch, tento rok sme si zvolili tému venovanú Márii Ďuríčkovej. Radosť detí pri vítaní pokračovala aj pri prezentácii o živote spisovateľky spojenej s výstavou jej kníh. Žiaci zodpovedne plnili úlohy, za ktoré získavali „zlaté nite“ od Zlatej priadky. Tie následne zmotali do klbka, z ktorého nám ožil Guľko Bombuľko. Ten nás priviedol až k Zlatej bráne, kde sa ukrýval poklad. Ráno nám nechýbala rozcvička na čerstvom vzduchu a rozlúčili sme sa piesňou o Andersenovi. Nelúčime sa však s knihou a novými zážitkami pri čítaní.

                                                                               Mgr. Jaroslava Štefančinová

            Škola dobrých nápadov

        • Spoločná výprava "Výprava do vodného sveta" so školou v Korzennej: Odkrytie tajov vody 
          • Spoločná výprava "Výprava do vodného sveta" so školou v Korzennej: Odkrytie tajov vody 

          • Dnes, 3. (4). deň našej výpravy, sme mali tú česť spoločne s našimi priateľmi zo školy v Korzennej podniknúť fascinujúcu výpravu do sveta vody. Cieľom tejto vzdelávacej expedície bolo získanie hlbšieho porozumenia procesov spojených s vodou a uvedomenie si jej dôležitosti pre náš každodenný život a životné prostredie. 

            Prvá zastávka na našej ceste bola vodná elektráreň Rožnov, kde sme mali možnosť spoznať zázraky vodnej energie. Naša partnerská škola pod vedením pána riaditeľa nám predstavila fungovanie vodnej elektrárne a proces výroby elektrickej energie z vodných zdrojov počas našej spoločnej diskusie v škole. Priamo v teréne sme pozorovali, ako voda poháňa turbíny a generátory, a diskutovali sme o význame využitia obnoviteľných zdrojov energie. Táto skúsenosť nám ukázala potenciál vodnej energie ako udržateľnej formy energie pre budúcnosť. 

            Následne sme sa vybrali na pútnickú cestu k vode v Tropie. Tu sme sa ponorili do histórie a významu vodných miest, objavovali sme prírodné a historické krásy a diskutovali sme o ich vzťahu k vode a prírode. Okrem uvedených aktivít sme našim žiakom v Tropie umožnili aj realizáciu terénneho výskumu kvality vody v rieke Dunajec. Počas tejto časti našej výpravy sme sa venovali pozorovaniu fauny a flóry okolia. Žiaci mali možnosť sledovať rôzne druhy vtákov a rastlín, ktoré sú charakteristické pre túto oblasť. Medzi zaujímavé pozorovania patrilo zaznamenanie konárov ohryzených bobrom, prítomnosti labutím, Trasochvosta bieleho, Penice čiernohlavej a kačky divé. Tieto prírodné skvosty nám priblížili bohatstvo biodiverzity našej prírodnej krajiny a ukázali nám dôležitosť ochrany vody a tým aj ochrany týchto vzácnych druhov. Stretnutie so žiakmi z Korzennej, ktorí nám poskytli podrobné informácie o histórii miesta a jeho spojení so Slovenskom, bolo pre nás skutočným obohatením. 

            Po spoločnom obede v škole bola naša dnešná posledná zastávka návšteva mestského bazéna, kde sme sa okrem relaxu tiež dozvedeli o dôležitosti čistej vody a bezpečnostných opatreniach pri vode a jej úlohe vo verejnom zdraví. 

            Táto výprava nebola len o získavaní nových poznatkov, ale predovšetkým o budovaní priateľstiev a spoločného objavovania tajov vody. Tešíme sa na ďalšie takéto vzdelávacie dobrodružstvá a sme vďační, že sme súčasťou medzinárodnej komunity, ktorá si kladie za cieľ vzdelávať a inšpirovať. 

            PaedDr. Bibiána Mačáková, Ing. Ingrid Meščanová

            Škola dobrých nápadov

        • Erasmus+ "Výprava do vodného sveta"
          • Erasmus+ "Výprava do vodného sveta"

          • Druhý deň našej projektovej výpravy ERASMUS+ "Výprava do vodného sveta" s našimi partnemi z Poľska bol plný zaujímavých aktivít, ktoré nám pomohli lepšie porozumieť dôležitosti vody vo svete okolo nás. 

            Začali sme exkurziou k rezervoáru vody v Starom Sączi kde sme mali príležitosť vidieť procesy, ako sa voda čistí a distribuuje pre domácnosti a komunity.  Sledovali sme, ako sa surová voda z prírodných zdrojov zbiera a prečisťuje, aby bola bezpečná na pitie. Bolo fascinujúce vidieť rôzne filtračné procesy a technológie, ktoré sa používajú na odstránenie nečistôt a baktérií z vody. Počas exkurzie sme mali príležitosť vidieť aj veľké nádrže, kde je uskladnená čistá pitná voda, pripravená na distribúciu do domácností. Tento pohľad nám poskytol lepšie pochopenie toho, aký dôležitý je tento krok v celom procese a ako sa staráme o bezpečnosť a kvalitu vody, ktorú pijeme. 

            Okrem toho sme sa dozvedeli aj o dôležitosti udržateľného využívania vodných zdrojov a ochrany prírodného prostredia. Boli sme oboznámení s tým, ako môžeme každý prispieť k zachovaniu čistoty vôd a udržateľnému hospodáreniu s nimi. 

            Po príchode do školy naši žiaci zrealizovali workshop, zameraný na inteligentné zavlažovanie pomocou Micro:bitov a vodných čerpadiel. Žiaci mali možnosť prakticky experimentovať a spoznať nové technológie, ktoré môžu prispieť k efektívnejšiemu využívaniu vody v poľnohospodárstve a záhradkárstve. 

            Po spoločnom obede v škole sme pokračovali exkurziou čističky odpadových vôd vo Wojnaroch, ktorá bola pohľadom do zložitého, ale fascinujúceho procesu čistenia vody, ktorý je nevyhnutný pre ochranu životného prostredia a ľudskej zdravotnej bezpečnosti. Po príchode sme boli privítaní odborníkom, ktorý nám poskytol podrobné informácie o tom, ako funguje táto moderná čistička odpadových vôd a aké technológie sa v nej používajú. 

            Jedným z najzaujímavejších aspektov návštevy bolo sledovanie procesov, ako sa surová odpadová voda postupne transformuje do čistej vody, ktorá je bezpečná na vypustenie do životného prostredia. Sledovali sme rôzne fázy čistenia, ako napríklad mechanické čistenie, biologickú filtráciu a chemickú úpravu, pričom sme mali príležitosť vidieť v praxi, ako tieto procesy fungujú. Okrem toho sme mohli vidieť aj rôzne technologické zariadenia, ktoré sa používajú na čistenie odpadových vôd, ako sú filtračné systémy, sedimentačné nádrže a čerpacie stanice. Tieto zariadenia boli dôkladne vysvetlené, aby sme lepšie porozumeli ich účelu a fungovaniu. 

            Počas návštevy sme sa dozvedeli o dôležitosti čistenia odpadových vôd pre ochranu vodných zdrojov a životného prostredia. Diskutovali sme o rôznych environmentálnych a zdravotných významoch tohto procesu a ako pomáha znižovať znečistenie vôd a zachovávať ekologickú rovnováhu. 

            Celkový zážitok z návštevy rezervoáru a čističky vody bol neuveriteľne poučný a inšpirujúci. Boli sme svedkami dôležitého procesu, ktorý sa podieľa na našom každodennom živote, a odniesli sme si z neho cenné poznatky o dôležitosti vody pre naše spoločenstvo a životné prostredie. 

            Naša partnerská škola pre nás ešte pripravila zaujímavý a poučný  projekt s názvom "Včielka", kde sme spoznávali dôležitosť včiel  pre životné prostredie ako aj dôležitosť vody pre životné podmienky včiel. V rámci tejto aktivity sme sa zameriavali na pozorovanie a skúmanie včiel v ich prirodzenom prostredí, ako aj na diskusie o tom, ako môžeme prispieť k ochrane iel a vody. 

            Celý deň bol nielen vzdelávací, ale aj veľmi zábavný. Tešíme sa na ďalšie dni nášho projektu a na ďalšie dobrodružstvá, ktoré nás čakajú s našimi skvelými poľskými partnermi. Sme hrdí, že môžeme byť súčasťou tejto medzinárodnej výpravy, ktorá nás učí a inšpiruje každým dňom. 

            PaedDr. Bibiána Mačáková, Ing. Ingrid Meščanová

            Škola skvelých nápadov

        • Erasmus+ "Výprava do vodného sveta"
          • Erasmus+ "Výprava do vodného sveta"

          • Náš prvý deň s našimi poľskými partnermi bol plný vzdelávania, zábavy a interaktívnych aktivít, ktoré nám otvorili dvere do fascinujúceho sveta vody. Každá aktivita bola starostlivo navrhnutá a zameraná na dosiahnutie konkrétnych vzdelávacích výstupov, aby sme dosiahli čo najväčší úžitok z nášho spoločného projektu ERASMUS+ "Výprava do vodného sveta". 

            Aktivita 1: "Prezentácia a videodokumentácia nášho projektu: Zdieľanie našich skúseností a úspechov" . Naši žiaci zaujali úlohu prezentátorov a vytvorili interaktívnu prezentáciu, počas ktorej umožnili svojim poľským spolužiakom aktívne sa zapájať  do diskusie a odpovedali na otázky týkajúce sa projektu, samozrejme v anglickom jazyku. S použitím vizuálnych pomôcok a demonštrácií sa partneri oboznámili s cieľmi a úspechmi nášho projektu. Táto aktivita posilnila nielen komunikačné a prezentačné zručnosti, ale aj schopnosť kritického myslenia a tvorby médií u našich žiakov. 

            Aktivita 2: Aktivity na “prelomenie ľadu” (Predstavenie piesní na tému voda v ich vlastnom jazyku a vytvorenie slovníka základných slov projektu (ANJ-PL-SK). Táto kreatívna aktivita nás zblížila prostredníctvom hudby a jazyka. Naši žiaci sa predviedli s piesňami v ich materinskom jazyku, čo podporilo kultúrnu osvetu a jazykovú kompetenciu. Diskusie počas vytvárania slovníka prispeli k interakcii a vzájomnej výmene názorov a povzbudili ich sebadôveru. 

            Aktivita 3: Kreatívny workshop o vodných bioindikátoroch. Praktický workshop umožnil našim žiakom spoločne pracovať na tvorbe plagátov o vodných bioindikátoroch v anglickom a poľskom jazyku. Využitie technológie a spolupráca v skupinách podporili nielen pochopenie vodných ekosystémov, ale aj rozvoj technologických a sociálnych zručností. Diskusia a reflexia nám umožnili zdieľať naše poznatky a dojmy, čo posilnilo náš vzťah k téme a k našim partnerom. 

            Aktivita 4: Terénny prieskum vodného biotopu v blízkosti školy. Terénny výskum nám poskytol možnosť preskúmať a analyzovať vodné prostredie priamo v okolí školy. Použitie GPS a mobilnej aplikácie na identifikáciu rastlín podporilo nielen poznanie vodných biotopov, ale aj rozvoj geografických, jazykových a technologických zručností. Spolupráca a tímová práca s partnermi nám umožnili zdieľať naše poznatky a posilnili naše environmentálne povedomie. 

            Celý tento deň bol plný objavov, učenia a vzájomnej výmeny skúseností, čo nám ešte viac priblížilo význam vody vo svete okolo nás. Tešíme sa na ďalšie dni nášho projektu a na ďalšie vzrušujúce dobrodružstvá s našimi skvelými poľskými partnermi. Spolu tvoríme silnú medzinárodnú komunitu, ktorá sa zároveň učí a rastie. 

            PaedDr. Bibiána Mačáková, Ing. Ingrid Meščanová

            Škola dobrých nápadov

          • Veľký úspech našich žiakov na okresnom kole matematickej olympiády

          • V stredu 3. apríla sa v Bardejove uskutočnilo okresné kolo matematickej olympiády a žiaci zo ZŠ Raslavice patrili k najlepším riešiteľom. Úspešnými riešiteľmi sa stali až traja žiaci našej školy. Najväčší úspech dosiahla Miriam Novotná zo 7. B, ktorá sa umiestnila na 1. mieste. Jej spolužiak Eduard Čech – Špirek sa umiestnil na 5.-9. mieste. K úspešným riešiteľom sa zaradil aj Tobias Pillár zo 6. A, ktorý obsadil výborné 4. miesto. Boris Droblienka z 8. A sa  umiestnil na veľmi peknom 5.-7. mieste a Tamara Kmecová z 5. A sa umiestnila na 7.-9. mieste. Ďakujeme uvedeným žiakom za vzornú reprezentáciu školy a k dosiahnutým výsledkom im srdečne blahoželáme.

                                                                            Mgr. Igor Karol, vedúci PK Mat. a Inf.

            Škola dobrých nápadov

          • Exkurzia z biológie

          • Dňa 27.3. sa žiaci siedmeho ročníka zúčastnili tematickej exkurzie z biológie. Navštívili Šarišské múzeum v Bardejove - Prírodovednú expozíciu. Expozícia predstavuje charakteristických zástupcov flóry, ale najmä fauny severovýchodného Slovenska (Čergov, Ondavská vrchovina, Pieniny, Busov, Ľubovnianska vrchovina). Živočíchy a rastliny sú tu vystavené v zjednodušene znázornenom prírodnom prostredí, podobne, ako žijú vo voľnej prírode. Vyše 1700 exponátov z našej prírody dopĺňa stála výstava svetovej exotickej fauny, ktorá je delená podľa jednotlivých zoogeografických oblastí (zastúpená je celá Európa, sev. časť Ázie, sev. Afrika, Amerika, Čína, Kuba). 

            Ing. Stanislava Vavreková

            Škola dobrých nápadov

          • „Výprava do vodného sveta“: Naša škola oslavuje Svetový deň vody s projektom ERASMUS+

          • V tomto školskom roku sme sa v našej škole rozhodli zúčastniť sa projektu ERASMUS+ s názvom "Výprava do vodného sveta". Súčasťou projektu je uvedomenie si problematiky kvality vody, vodných zdrojov a ich ochrany. A čo je lepšou príležitosťou na začatie tohto dobrodružstva ako Svetový deň vody, ktorý pripadá na 22. marec?

            Na tento výnimočný deň sme pripravili rôzne aktivity pre našich žiakov. Žiaci druhého stupňa začali deň podľa štandardného rozvrhu, no následne sme sa venovali téme vody. Naši učitelia spolu s deťmi diskutovali o význame vody v prírode a pre človeka. Pomocou prírodných javov sme sa pohrali s myšlienkami, ako je voda dôležitá pre život na našej planéte.

            Ďalšou aktivitou bolo vytváranie tvorivých skupín žiakov, ktoré mali riešiť aktivity zamerané na tému vody. Každá skupina dostala svoje úlohy a následne sme spolu vyhodnotili ich výsledky. Tento proces nám pomohol lepšie pochopiť význam vody a jej ochranu. Vypracované materiály sme odovzdali Ing. Stanislave Vavrekovej, koordinátorke tohto dňa. Jej podpora a úsilie pri realizácii projektu prispela k úspešnému priebehu našej  "Výpravy do vodného sveta".

            Prezentáciou boli aj plagáty, na ktorých sme sa deti venovali téme vody. Od kreslenia po lepenie výstrižkov, každý plagát bol unikátny a zaujímavý. Tieto umelecké diela sme následne vystavili na paneloch v jedálni, aby sme mohli zdieľať naše poznatky aj s ostatnými študentmi a učiteľmi.

            Pracovali sme aj mimo učební našej školy, kde naši žiaci spoznávali vodné biotopy v Demjate, Hertníku, Raslaviciach a aj v klimatickej záhrade našej školy.

            Skupina žiakov ôsmeho ročníka pod vedením Mgr. Romana Borodáča sa v tento deň zúčastnila terénneho výskumu vodných biotopov v okolí našej školy. Ich práca v teréne nám priniesla cenné poznatky o kvalite vody vo vodných biotopoch. Tento typ praktického vyučovania nám umožnil lepšie pochopiť komplexnú problematiku vody a jej ochrany.

            Je pre nás veľkou radosťou, že sa do našich aktivít zapojili aj učitelia a žiaci z prvého stupňa, ktorí priamo integrovali tému vody do svojho učenia. Tento deň nám pripomenul, aké dôležité je byť si vedomý významu vody a ako ju chrániť pre budúce generácie. Naša výprava do vodného sveta nás nepochybne obohatila o nové poznatky a skúsenosti, ktoré si so sebou vezmeme do budúcnosti.

             

            Škola dobrých nápadov

        • Okresné kolo jubilejného ročníka súťaže Hviezdoslavov Kubín
          • Okresné kolo jubilejného ročníka súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Vo štvrtok 21. marca 2024 sa v priestoroch Hornošarišského osvetového strediska v Bardejove konal už 70. ročník celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy, v tvorbe recitačných kolektívov a divadiel poézie detí, mládeže a dospelých, v ktorom nás úspešne reprezentovali naše výherkyne školského kola jednotlivých kategórií.

            Žiačky  Zara Pribulová, Alexandra Matiašová, Veronika Domenová, Miriam Eliášová, Yasmine Zacharová a Júlia Goliašová predviedli recitačné výkony, za ktoré sme na ne právom hrdí.  

            Porotu však spomedzi nich najviac zaujal prednes Yasmine Zacharovej, ktorá v III. kategórii v rámci poézie obsadila skvelé 1. miesto!

            K výhre jej úprimne blahoželáme, no osobitne aj preto, že Yasmine sa prednesu venuje už niekoľko rokov a tentokrát sa potvrdilo, že pracovať na sebe prináša ovocie. Ešte raz gratulujeme k doteraz najväčšiemu osobnému recitačnému úspechu a držíme palce pri reprezentácii v krajskom kole!

             

            Mgr. Jana Tomášová, vedúca PK SJL

            Škola dobrých nápadov

        • Úspech na okresnom kole Geografickej olympiády
          • Úspech na okresnom kole Geografickej olympiády

          • Dňa 12. 3. 2024 sa žiaci našej školy zúčastnili okresného kola geografickej olympiády v Bardejove. Počas písomnej a praktickej časti preukázali svoje vedomosti a zručnosti z geografie, čím úspešne reprezentovali našu školu. Najlepšie sa darilo Gabriele Čisarikovej z 5.A triedy, ktorá vo svojej kategórii dosiahla krásny úspech a obsadila 2. miesto. Ďalej našu školu reprezentovali žiaci: Samuel Čech-Špirek (9.C), Dávid Vavrek (9.A), Michal Čuha (7.C), Peter Marcin (6.B), Nina Paľová (5.A). Ďakujeme Vam, že ste sa aj v rámci svojho voľného času svedomito pripravovali, a rozširovali si vedomosti o ďalšie nové poznatky z geografie.

            Mgr. Jaroslav Gerbery

            Mgr. Alena Koščová

            Škola dobrých nápadov

        • MATEMATICKÝ KLOKAN
          • MATEMATICKÝ KLOKAN

          • OZNAM O PRIEBEHU SÚŤAŽE MATEMATICKÝ KLOKAN

            Milí žiaci, zajtra 26. 3. 2024 budeme riešiť na 3. a 4. vyučovacej hodine matematickú súťaž Klokan. Je prihlásených 102 žiakov. Všetci sa stretneme sa v školskej jedálni alebo PC miestnosti. Treba priniesť guľôčkové pero píšuce čiernou alebo tmavomodrou farbou – nevhodné sú plniace perá.

            • Na prvom stupni (kategórie Klokanko 1-4) sa bude súťažiť iba s papierovými testami a hárkami. Chýbajúci žiaci prvého stupňa si môžu dopísať testy po návrate do školy, najneskôr do 5. 4. 2024
            • Na druhom stupni budú žiaci súťažiť online v počítačovej učebni. Online testy budú sprístupnené od 7.30 do 17.00 hod. Deviataci môžu používať kalkulačky. Ak budú niektorí žiaci druhého stupňa z ospravedlniteľných dôvodov neprítomní v škole, tak môžu riešiť testy online z domu. Súťažný kód pošlem na edupage. Posledné možné prihlásenie je o 16.59 hod.

            Nezabudnite, prosím, priniesť aj podpísané tlačivo Súhlas rodiča. Ďakujem

            Školská koordinátorka Mgr. Zdenka Lazúrová

            Škola dobrých nápadov

        • PIATACI V KRAJSKEJ KNIŽNICI
          • PIATACI V KRAJSKEJ KNIŽNICI

          • Dňa 20. 3. 2024 si žiaci 5. ročníka spestrili vyučovanie literatúry návštevou Krajskej knižnice P.O. Hviezdoslava v Prešove. Navštívili oddelenie detskej beletrie a náučnej literatúry pre deti na sídlisku Sekčov. Z pútavých slov pani knihovníčky sme sa dozvedeli o členení knižnice na jednotlivé oddelenia, oboznámili sme sa s podmienkami a spôsobom vypožičania kníh, ale aj o programe podujatí, ktoré táto knižnica pravidelne organizuje. Hlavnú časť návštevy knižnice tvorilo zážitkové čítanie knihy Láskavé rozprávky, ktorú napísal spisovateľ Branislav Jobus. Táto kniha si deti ihneď získala svojou originalitou. Nie je to obyčajná kniha, ale kniha o dôležitých životných hodnotách napísaná hravou formou.

            Mgr. Mariana Stavarová

            Škola dobrých nápadov

          • Biblická olympiáda

          • V piatok 22.3. sa uskutočnilo dekanátne (okresné) kolo biblickej olympiády, na ktorom sa zúčastnilo aj družstvo našej školy v zložení Miroslav Obšašník 9.B, Miriam Novorná 7.B a Viktória Novotná 5.B. Súťažilo sa vo vedomostiach z vybraných kníh Sv. Písma: Genezis 12-36, Daniel 1-6,13, žalm 27 a evanjelium podľa Jána. Spoločnou témou bolo "Vytrvať vo viere".  V náročnej súťaži sa nestratili a získali pekné tretie miesto. Za vynaloženú námahu a úspešnú reprezentáciu našej školy im patrí poďakovanie.

            ThLic. Vladimír Saloky, PhD.

          • ŠPORTOVÉ TRIEDY

          • Chystáme pre vás talentové skúšky do športových tried! Vieme, že ste všetci super talentovaní, ale príďte nám to aj ukázať 24.4.2024 k nám do školy. Uzávierka prihlášok je 19.4.2024. Podrobnejšie informácie sú v priloženom letáku. Za písomný súhlas so zaradením do športovej triedy sa považuje aj elektronická prihláška.

             

            Kritéria pre prijatie do športovej triedy:

            • Absolvovanie individuálnej prehliadky u detského  lekára. Prehliadku je potrebné absolvovať PRED prijímacími skúškami, v deň prijímacích skúšok odovzdať tlačivo o absolvovaní prehliadky.Tlačivo: Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti
            • Vyplnenie elektronickej prihlášky - DO 19.04. 2024. Do poznámky uviesť, že žiadate o štúdium v športovej triede.
            • Pre žiakov našej školy nie je nutné vypĺňať elektronickú prihlášku, podávajú iba žiadosť o štúdium v športovej triede. Tlačivo: Žiadosť športová trieda
            • Absolvovanie testov všeobecnej pohybovej výkonnosti. 
            • Na základe výsledkov testov bude vydané rozhodnutie riaditeľa školy o prijatí, resp. neprijatí žiaka do športovej triedy.
          • ŠJ

          • Dôležitý oznam

            Z technických dôvodov čítačka v Šj nefunguje. Deti do odstránenia poruchy sa nemusia pípať. Ďakujeme za trpezlivosť a pochopenie. vedúca ŠJ

        • eTwinning projekt: WOW- Wonders of The WORLD
          • eTwinning projekt: WOW- Wonders of The WORLD

          • Naša škola sa aktívne zapojila do vzrušujúceho projektu eTwinning s názvom "WOW - Wonders of The WORLD"! Tento projekt nám otvára dvere do sveta najkrajších divov našej planéty a umožňuje nám spoznávať ich v spolupráci so žiakmi z Turecka, Čiech, Rumunska, Jordánska a Azerbajdžanu.

            Cieľom projektu je nielen objavovať a preskúmať úžasné divy sveta, ale aj budovať medzikultúrnu komunikáciu a porozumenie prostredníctvom výmeny videí, krátkych filmov, e-mailov a prezentácií. Táto interakcia nám umožňuje získať pohľad na divy sveta z rôznych perspektív a rozšíriť naše vedomosti o kultúrach a tradíciách našich partnerských krajín.

            Žiaci z 8.A pod vedením Mgr. Aleny Koščovej s nadšením pristúpili k úlohe a aktívne sa zapájajú do projektu. Odovzdávajú svoje riešenia a príspevky do platformy eTwinning, ktoré zdieľajú s našimi partnerskými školami. Táto spolupráca nielenže posilňuje naše medzinárodné vzťahy, ale aj rozvíja naše schopnosti komunikácie, tímovej práce a kritického myslenia.

            Sme nadšení, že môžeme byť súčasťou tohto úžasného projektu a tešíme sa na ďalšie objavy a zážitky, ktoré nám prinesie spolupráca so žiakmi z celého sveta. Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľajú na tomto projekte a podporujú nás v našej ceste objavovania najväčších divov sveta!

        • Netradičný Turnaj v PREHADZOVANEJ
          • Netradičný Turnaj v PREHADZOVANEJ

          • Dňa 15.03.2024 sa uskutočnil v športovej hale Mier v Bardejove netradičný turnaj v prehadzovanej, kde naši žiaci získali 1. miesto.

            Usporiadateľom turnaja bolo občianske združenie Mládež 21. storočia Bardejov. Turnaja sa zúčastnilo 10 ZŠ.  Tímy boli rozdelené do dvoch skupín po piatich družstvách. Naši žiaci a žiačky v základnej skupine neprehrali ani jeden zápas a postúpili priamo do finále. Vo finále, zdolali ZŠ Mikuláš Prešov 10 - 7, a 20 - 18. Gratulujeme.

            Školu reprezentovali Viktória Novotná (5. B), Anna Žoltáková a Petronela Macková (6. B),  Liliana Maršalová, (7. B), Martin Olšavský (6. B), Damián Gabani a Samuel Stašek (6. C), Šimon Vaňo (7. B).   

            Žiačky a žiakov pripravoval a sprevádzal na turnaji Mgr. Matúš Adamčík.

            Škola dobrých nápadov

          • TRETIE MIESTO VO VYBÍJANEJ V RÁMCI OKRESU

          • O pekný úspech sa postarali žiačky našej školy na Majstrovstvách okresu Bardejov, ktoré sa uskutočnili 12. marca 2024 v Bardejove. Po bojovnom výkone si pohár a diplom za 3. miesto družstvo v zložení Lenka Stašeková a Viktória Novotná (5. B), Anna Žoltáková a Petronela Macková (6. B), Miriam Sabolová, Nela Kolesarová (7. A), Sarah Greifová, Liliana Maršalová, Miriam Novotná, Karolína Olšavská, Alexandra Rodaničová, Mária Vasilková (7. B) plne zaslúžilo.

            K tomuto úspechu im srdečne gratulujeme!

            Žiačky pripravoval Mgr. Matúš Adamčík a na turnaji sprevádzal PaedDr. Gabriel Balšaj, PhD.

          • Deň vody

          • Milí učitelia, žiaci a rodičia.

            22. marca sa uskutočnia na druhom stupni, hodiny /4-6/ s aktivitami, zamerané na význam vody v prírode, pre človeka, živočíchy a rastliny. Voda je nenahraditeľnou súčasťou života na Zemi. Berieme ju ako samozrejmosť, ale nie pre každého môže byť samozrejmosťou. Preto by sme jej mali venovať väčšiu pozornosť a mali by sme si ju vedieť vážiť. Žiaci sa oboznámia s niektorými faktami o vode, vytvoria plagát na tému VODA /Kolobeh, znečisťovanie, ochrana, podoby vody.../ a s triednymi učiteľmi sa zapoja do niekoľkých aktivít. Dúfam, že sa u viacerých rozšíri obzor poznania o vode a spoločne sa zabavia pri riešení aktivít a vytvorení plagátu.


            Ing. Vavreková Stanislava

            Škola dobrých nápadov