• RASLAVICKÝ HYBAJ
          • RASLAVICKÝ HYBAJ

          • Rok sa stretol s rokom a na ihrisku OFK Raslavice sa dnes uskutočňuje druhý ročník futbalového turnaja žiakov prvého stupňa ZŠ Raslavický Hybaj. Naše pozvanie prijali hráčky a hráči z Tulčíka, Stulian, Koprivnice a samozrejme domácich reprezentantov. Turnaj slávnostné otvoril starosta Ing. Adrián Rychvalský a potom už nič nebránilo tomu, aby sa rozbehli súboje o laureátov Raslavického Hybaja.

            Škola dobrých nápadov

        • MATEMATICKÝ KLOKAN
          • MATEMATICKÝ KLOKAN

          • Na súťaž MATEMATICKÝ KLOKAN sa tento školský rok prihlásilo 103 žiakov.


            Medzi najúspešnejších riešiteľov patria títo žiaci:

            Matej Sivčo 2. A
            Nina Grittová 2. B
            Eliška Bebčáková 2. B
            Michaela Jašková 2. C
            Nina Paľová 4. A
            Tamara Kmecová 4. A
            Viktória Novotná 4. A
            Peter Paľa 4. A
            Alex Zelizňak 4. A
            Tatiana Luterančíková 8. A


            Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme.

            Mgr. Zdenka Lazúrová

            Škola dobrých nápadov

          • ŠJ

          • Dôležitý oznam

            ...... pre všetkých stravníkov k ukončeniu šk. roka 2022/2023 v ŠJ

            Vzhľadom na blížiaci sa koniec šk. roku, výpočtu surovín potrebných na prípravu stravy a uzatváranie skladových kariet, možnosť vyhlasovania zo stravy bude do pondelka 26.6.2023 vrátane do 12.00 hod. Po tomto termíne v prípade choroby alebo neprítomnosti v škole je nutné si obed prevziať do vlastného obedára. Dňa 30.6.2023 v piatok bude vydaj suchej stravy. Tí, ktorí nemajú záujem o ňu, je potrebné sa vyhlásiť do pondelka 19.6.2023. Platby za stravu uhrádzajte až po vyhlásení z obedov. Preplatky, ktoré vám v priebehu roka vznikli Vám budú vrátené po ukončení potrebných úkonov. Taktiež si zrušte trvalé príkazy, nakoľko minulý rok ešte aj v júli prichádzali platby.

            Pekne Vás prosíme vo vlastnom záujme dodržujte termíny a vyhlasujte sa zo stravy, aj keď viete, že máte vopred naplánované vyšetrenia alebo sa nezúčastníte vyučovania.

            Chápeme, že choroba sa nehlási na určitý termín,......

            Ďakujem za pochopenie     vedúca ŠJ

            0917 955 932 ŠJ                                                                                                              Vyvesené 06.06.2023

             

          • Netradičná hodina výtvarnej výchovy

          • Vyučovanie vonku a prenesenie tém z učebných osnov von do prírody je skvelý prostriedok ako dosiahnuť to, že deti budú na čerstvom vzduchu a zároveň zážitkovým spôsobom preberú učivo. Sú vytiahnuté von z triedy a majú možnosť prirodzenou a pútavou formou nasať vedomosti. Dnes mali naši šiestaci možnosť na hodine výtvarnej výchovy za pomoci pani učiteľky Mgr. Moniky Bučkovej zistiť, že učenie nie je len otvorená kniha, ale uskutočňuje sa všade a vždy.

            Škola dobrých nápadov

          • Otvárame dvere ďalšej medzinárodnej spolupráci

          • V rámci medzinárodnej spolupráce Slovenska a Česka sa 30.5.2023 online spojili žiaci našej školy z triedy 8.B so žiakmi tiež 8.B triedy Fakultní základní školy Mezi Školami z Prahy. Žiaci oboch škôl si pripravili prezentáciu o svojom meste. Žiaci zo ZŠ v Raslaviciach prezentovali okresné mesto Bardejov a okolie a pamiatky UNESCO. Žiaci z Prahy prezentovali hlavné mesto ČR - Prahu a pamiatky. V rámci spolupráce sa prepojili predmety ako slovenský jazyk, český jazyk, geografia a hlavne anglický jazyk, v ktorom obe školy prezentovali. Týmto si žiaci rozvíjali jazykové aj digitálne kompetencie. Projekt viedli Mgr. Alena Koščová, Mgr. Lenka Mačaková, PaedDr. Bibiána Mačáková a z Prahy Mgr. Ivana Bilá. Snáď sa niekedy žiaci stretnú aj osobne a navštívia prezentované mestá.

            Mgr. Alena Koščová

            Škola dobrých nápadov

        • ŠKOLY V „OUTE“
          • ŠKOLY V „OUTE“

          • Naša škola bola vybraná z 227 škôl z celého Slovenska a spolu s ďalšími 20 školami sa zúčastňuje projektu outdoorovej výučby s názvom ŠKOLY V „OUTE“.

            Ročný projekt  nám pomôže začleniť výučbu vonku do každodenného procesu vzdelávania, posilniť vďaka nej komplexnosť získaných vedomostí a ich medzipredmetové prepojenie, ale aj rozvoj mäkkých zručností u žiakov.

            Pobyt vonku a s ním spojené aktivity pomáhajú deťom pri učení. Naše kolegyne Mgr. Jana Salokyová a Mgr. Jaroslava Štefančinová absolvovali  webináre a 3 – dňový kurz venovaný teórii a praxi učenia vonku. Získané skúsenosti a inšpirácie na učenie (sa) vonku odovzdali aj svojim kolegom.

            Tešíme sa a máme radosť a odhodlanie pustiť sa s našimi žiakmi do učenia vonku! 

            Škola dobrých nápadov

             

        • Výtvarný krúžok
          • Výtvarný krúžok

          • Tento školský rok sme otvorili výtvarný krúžok pre žiakov 1. až 5. ročníka. Cieľom krúžku bolo naučiť sa rôznym postupom a technikám pri práci s farbami. Cvičili sme si veľakrát aj svoju trpezlivosť, vďaka ktorej sme nadobudli krásne výsledky výtvarných prác. Žiaci našej školy dobrých nápadov úspešne absolvovali krúžok a vytvorili tak aj svoje prvé záverečné výtvarné práce na plátne.

            Ďakujem všetkým žiakom za ich snahu, trpezlivosť, nadšenie pre prácu a krásne úspechy počas celého roka. Záverečné práce môžete vidieť v pavilóne A, ktoré už od dnes zdobia a skrášľujú priestory našej školy.

            Mgr. Miriam Gabani, MBA

            Škola dobrých nápadov

        • ZBER PAPIERA
          • ZBER PAPIERA

          • Dátum: 12.-13.6.2023 (pondelok a utorok)

            Miesto:  Záhradný domček pri telocvični

            Čas : 13:00 - 14:30 hod.

            Poznámka: Nenosiť kartóny. Papier zviazaný.

            Odmena víťazom z I.a II.stupňa - deň voľna s triednym učiteľom

        • Výprava do vodného sveta - ERASMUS+
          • Výprava do vodného sveta - ERASMUS+

          • Naše aktivity smerujeme nielen do vnútra obce, ale aj mimo ňu a do zahraničia. Naša škola bola úspešná pri získaní finančných prostriedkov z programu Európskej únie Erasmus+.

            Zapojenie sa do programu ERASMUS +  je  príležitosťou  prispôsobiť sa zmeneným potrebám a spôsobom vzdelávania v európskom kontexte. Žiaci aj vyučujúci budú mať možnosť rozvoja kompetencií v zahraničnom prostredí, možnosť nadviazania spolupráce v medzinárodnom prostredí a zároveň šancu nadviazať prostredníctvom aj osobných kontaktov nové medzinárodné partnerstvá pre našu školu a taktiež v neposlednom rade priniesť nové moderné vyučovacie metódy.

            PaedDr. Bibiána Mačáková

            Ing. Ingrid Meščanová

            Škola dobrých nápadov

          • Okresné kolo v atletike starších žiakov ZŠ

          • V stredu 24. 5. 2023 naši žiaci získali krásne 2. miesto v okresnom kole atletiky starších žiakov ZŠ.Súťaž bola organizovaná pod záštitou ZŠ Komenského v Bardejove, ktorej sa zúčastnilo 10 ZŠ z okresu. Každý tím pozostával z maximálne 6 členov, ktorí súťažili v týchto disciplínach: 60m, 800 m, diaľka, guľa, skok do výšky, hod wortexom a štafeta 4 x 60 m.

            Našu školu reprezentovali: Patrik Žolták (2. miesto beh na 60 m, diaľka), Matej Jurčišin (2.miesto 800 m, výška), Marek Ferko (3. miesto v hode wortexom, výška), Samuel Šerdzik (60m, guľa), Oliver Tarnovský (800 m, diaľka), Matej Taras (guľa, wortex). V štafete 4 x 60 m sastali chlapci majstrami okresu s časom 30,6 s v zložení: Samuel Šerdzik, Oliver Tarnovský,Matej Jurčišin Patrik Žolták. Žiakov na OK v atletike pripravoval PaedDr. Gabriel Balšaj, PhD.

            Blahoželáme! 

            Škola dobrých nápadov

          • Okresné kolo v malom futbale mladších žiakov

          • Dňa 11. 5. 2023 sa uskutočnilo okresné kolo v malom futbale mladších žiakov ZŠ, kde sa naši žiaci umiestnili na  3. mieste.

            Futbalového turnaja sa zúčastnilo 12 ZŠ. Hralo sa na umelej tráve. Usporiadateľom bola Základná škola Bartolomeja Krpelca v Bardejove. Tímy boli rozdelené do troch skupín po štyroch. Naši žiaci úspešne reprezentovali  ZŠ v Raslaviciach. V základnej skupine sme neprehrali ani jeden zápas. Až v semifinále, nad naše sily bola ZŠ Komenského Bardejov. No v boji o tretie miesto sme zdolali  ZŠ Wolkerovú Bardejov.

             Zloženie družstva: Jakub Rakoš, Dávid Markuš, Félix Derco, Timotej Eliáš, Viliam Žolták, Michal Maník (žiaci   7. ročníka), Ján Jurčišin, Šimon Vaňo, Peter Šerdzik (žiaci 6. ročníka) a Tomáš Kohút (žiak 5. ročníka).

             Blahoželáme!                                                                                            PaedDr. Gabriel Balšaj, PhD.

             

            Škola dobrých nápadov

        • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA 2022/2023
          • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA 2022/2023

          • V mesiaci apríl sa konalo okresné kolo biologickej olympiády Poznaj a chráň kategória E.

            Okresné kolo absolvoval žiak našej školy Boris Droblienka zo 7.A triedy, kde získal 1. miesto a postúpil do krajského kola.

            Táto náročná olympiáda pozostáva z troch častí v okresnom a štyroch častí v krajskom kole:

            - Obsahuje poznanie 50 druhov živočíchov, ich pomenovanie vedeckým (latinským názvom) a ich zaradenie do čeľade

            - Test, na ktorý sa žiak pripravuje od septembra z predpísaných metodických listov

            - Praktická časť – pozorovanie a zmapovanie 10 druhov živočíchov

            - Ústna skúška v krajskom kole

            V týchto dňoch sa Boris zúčastnil aj na krajskom kole a spomedzi konkurencie 22 žiakov Prešovského kraja obsadil 8. miesto a stal sa úspešným riešiteľom.

            Pre záujem o túto súťaž je potrebné výnimočné zanietenie a výnimočný vzťah k prírode, ktorý Boris nepochybne má.

             

            Gratulujeme a prajeme veľa krásnych zážitkov pri poznávaní našej krásnej prírody.

             

                                                                            Ing. Anna Rákošová

            Škola dobrých nápadov

        • DETSKÁ POLICAJNÁ AKADÉMIA
          • DETSKÁ POLICAJNÁ AKADÉMIA

          • Ako sa bezpečne správať na internete? Čo všetko má v pôsobnosti Policajný zbor SR? Čo robiť, keď potrebujeme pomoc? Môžeme sa stať závislými na internete? Čo je to diskriminácia, rasizmus, extrémizmus? Čo je to násilie, šikanovanie? Na tieto a na mnohé iné otázky tento školský rok hľadali a našli odpovede naši piataci. V spolupráci s preventistkou PZ v Bardejove npor. Vojtaškovou naši žiaci počas piatich stretnutí plnili úlohy DETSKEJ POLICAJNEJ AKADÉMIE. Dúfame, že im to pomôže vedieť sa vždy správne rozhodnúť v nebezpečnej situácii a budú si vedieť aj pomáhať navzájom.

            Škola dobrých nápadov

             

        • Medzinárodný deň mlieka
          • Medzinárodný deň mlieka

          • Medzinárodný deň mlieka sa oslavuje od roku 1957 pod záštitou Medzinárodnej mliekarskej federácie (IDF). Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek plnohodnotnej ľudskej výživy. Cieľom je poukázať a vyzdvihnúť ich biologicky významný obsah, mimoriadne nutričné vlastnosti a inšpirovať ľudí k tomu, aby mlieko zaradili do každodennej súčasti života.

            Ponúkame vám návrat prostredníctvom krátkeho fotoreportu na náš Deň mlieka.

            Škola dobrých nápadov

        • ENTER Programiáda 2023 | vyhlásenie finalistov
          • ENTER Programiáda 2023 | vyhlásenie finalistov

          • Konkurencia je tento rok mimoriadne vysoká - oproti vlaňajšku do súťaže prišiel takmer dvojnásobok projektov od tímov zo 62 škôl z celého Slovenska - od Bratislavy, cez Liptovský Mikuláš až po Michalovce.

             

            Pozývame vás na sledovanie priameho prenosu vyhlásenia finalistov ENTER Programiády 22/23  18. mája o 10:00 hod.

             

            Po skončení vyhlásenia výsledkov sme boli spokojní aj troška smutní. Napriek tomu, že sme sa s projektom Hmyzí hotel neprebojovali medzi najlepšiu päticu na Slovensku, a to aj napriek tomu, že sme boli moderátorov tajný tip, dosiahli sme predsalen veľký stimul. Sú to jednak nové neoceniteľné skúsenosti, ale aj finančný bonus 1000 eur na nákup pomôcok a tým pádom aj stimul pre ďalšiu prácu.

             

            Škola dobrých nápadov

        • MENSA TESTOVANIE
          • MENSA TESTOVANIE

          • 12. 5. 2023 na našej škole prebehlo dobrovoľné IQ testovanie merané spoločnosťou Mensa Slovensko. Mensa Slovensko je nezisková organizácia združujúca intelektovo nadaných ľudí s IQ nad 130. Do spolupráce sme sa ako škola zapojili preto, aby sme mohli podchytiť a rozvíjať potenciál a nadanie našich žiakov. Uvedomujeme si, že aj táto špecifická skupina žiakov má špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby a my budeme radi, ak im budeme môcť pomáhať v ich napĺňaní. Po testovaní žiakov si Mensa pripravila zaujímavý a podnetný workshop pre učiteľov na tému "Ako pracovať s nadanými žiakmi na ZŠ", za čo im ďakujeme.

            Škola dobrých nápadov

          • Celoslovenská súťaž výtvarnej a literárnej tvorby detí

          • Dňa 5. mája 2023 sa v Starej Ľubovni konalo slávnostné vyhodnotenie 27.ročníka celoslovenskej súťaže výtvarnej a literárnej tvorby detí, DÚHA 2022/2023. Táto literárna a výtvarná súťaž je integrálnou súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu v materských, základných a základných umeleckých školách. Vyhlasovateľom a garantom súťaže bolo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom a Ľubovnianskym osvetovým strediskom. Na tejto súťaži sa zúčastnila žiačka 5.A triedy, Andrea Raticová, ktorej literárny text postúpil z regionálnej súťaže do celoslovenského kola a získala tak mimoriadnu cenu Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. Práca našej žiačky bola uverejnená aj v zborníku všetkých víťazných prác DÚHA 2022/2023.

             

            Blahoželáme!                                                                                                              PaedDr. Monika Balážová

            Škola dobrých nápadov