• INFORMÁCIE K SLÁVNOSTNÉMU OTVORENIU ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024
          • INFORMÁCIE K SLÁVNOSTNÉMU OTVORENIU ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024

          • Dátum: 4. september 2023

            Začiatok: 7.30 hod. v triedach, žiaci 1. ročníka spolu s rodičmi v školskej jedálni

            9:00 hod. svätá omša a evanjelické služby Božie

            Po svätej omši a službách Božích žiaci odchádzajú domov.

            Tešíme sa na Vás v priestoroch školy, kde slávnostne vkročíme do nového školského roka 2023/2024.

             

             

             

        • Oznam
          • Oznam

          • Na našej stránke v menu O ŠKOLE - Tlačivá/dokumenty máte k dispozícii dôležité dokumenty a tlačivá našej základnej školy,  ktoré si v prípade potreby môžete kedykoľvek stiahnuť. Napr. Oslobodenie od telesnej výchovy.

          • ŠJ

          • .......... na začiatok zopár info pre rodičov

            V pondelok 4.9.2023, dňom nástupu do školy, bude ešte možnosť prihlásiť sa na stravu do 10.30 hod. Prosíme, aby ste si už vyplnili zápisný lístok vopred a osobne ho odovzdali cez zadný chod do ŠJ. (aj tí ,ktorí boli cez prázdniny informovaní). Ak nastúpia deti do školy neskôr prosím info.

                            Jednorazová platba 20 € je na každé dieťa zvlášť, ale uhrádzať môžete ak máte viac deti v škole jednou platbou. Slúži v prípade neodhlásenia zo stravy, neprebratia stravy, ako aj odobratia stravy iba v 1. deň choroby. Preto dbajte na to, aby ste deti vyhlasovali včas a to v prípade neprítomnosti v škole, v chorobe, počas vyšetrení, PN do 14. 00 hod v pracovné dni. Na pondelok v piatok aj keď choroba sa nehlási na termín, v pondelok je treba si obed vyzdvihnúť a cena bude odrátaná zo zábezpeky.

                            Spôsob platby iba bezhotovostne, poštovou poukážkou/šekom NIE!!!  V prípade nezriadenia účtu je možná dohoda. Číslo účtu, na ktorý poprosím zasielať jednorazovú platbu až v septembri 

            SK26 5600 0000 0036 3210 7002. VS: 20232024, do poznámky za koho je platba, aby som ju rýchlejšie priradila. V prípade vyčerpania kreditu, budete musieť znova uhradiť. Nenastavujte deťom trvalý príkaz, dotácia je od 09-12/2023 o ďalšom pokračovaní/nepokračovaní Vás budeme informovať.  Stav Vašich peňazí môžete sledovať  aj v programe  stravovania žiaka cez program IKELP- heslo Vám poskytne vedúca až po prihlásení stravníkov a aktualizácii údajov (od októbra 2023), tí ktorí majú platí to isté.

            Výška stravnej jednotky  1. stupeň  1.-4.roč. 1,30 €/deň, 2,10 € dotácia

                                                         2. stupeň  5.-9.roč.  1,50 e/deň  2,30 € dotácia

            Žiak má nárok na 1 obed ,,zadarmo,, iba ak sa zúčastní vyučovania. Ak nebude na prvej hodine, lebo má naplánované vyšetrenie, zaspal a príde na ďalšiu hodinu, je nutné ma o tom informovať. Svoju prítomnosť potvrdí žiak pípnutím. Obed je vydávaný v čase od 11.15-11.25 do obedárov a od 11.30-13.00 hod v Šj podľa vyveseného rozpisu v jedálni. V prípade prevzatia do vlastného obedára je lepšie ráno od 7.00 do 7.30  kontaktovať vedúcu telefonicky 0917 955 932 o neprítomnosti dieťaťa na vyučovaní a následnom prevzatí obeda do obedára. Ak necháte obedár je nutné mať ho čistý, označený a do 10. hod. nechať ho na určenom mieste. Výdaj stravy do obedára mimo času určenom nie je možný. .....až po 13.00 hod. Školská jedáleň nezodpovedá za zdravotnú bezpečnosť stravy konzumovanej mimo stravovacích priestorov ŠJ. Za neodobratú, alebo včas neodhlásenú stravu sa finančná ani vecná náhrada neposkytuje. Ďalšie dni neprítomnosti žiaka v škole je potrebné včas vyhlásiť a nie je možné odoberať stravu ďalej.

            Evidencia odberu stravy je na základe čipu. Diétne stravovanie ŠJ nezabezpečuje.

            V prípade, že dieťa je prihlásené na stravu a v nasledujúcom mesiaci sa nebude stravovať v ŠJ zo zdravotných či osobných dôvodov, zákonný zástupca je povinný túto zmenu nahlásiť vedúcej ŠJ, (podpísať odhlášku zo stravovania) nie triednemu učiteľovi, a taktiež sa to týka aj vyhlasovania zo stravy. Vaše ďalšie požiadavky a otázky konzultujte s vedúcou. V prípade nezastihnutia píšte sms.   

            Prosíme rodičov, aby v súvislosti so stravovaním v školskej jedálni viedli svoje deti k zodpovednému správaniu sa voči pripravovanému jedlu, ako aj voči vynaloženej ľudskej práci.

             

            Ďakujem za pochopenie, rešpektovanie pravidiel a pokynov  organizácie a teším sa na spoluprácu.

             

          • INFORMÁCIE K SLÁVNOSTNÉMU OTVORENIU ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024

          •  Dátum: 4. september 2023

             

             Začiatok7.30 hod. v triedach

                               žiaci 1. ročníka spolu s rodičmi v školskej jedálni

                               9:00 hod. svätá omša a evanjelické služby Božie

             

            Po svätej omši a službách Božích žiaci odchádzajú domov.

             

            Tešíme sa na Vás v priestoroch školy, kde slávnostne vkročíme do nového školského roka 2023/2024.

             

            Vedenie školy

             

             

             

             

             

        • Zoznam školských pomôcok
          • Zoznam školských pomôcok

          • Milí rodičia našich žiakov,

            na našu stránku do modulu zoznamy sme pridali aj zoznamy školských pomôcok na tento školský rok 2023/24. V prílohách nájdete zoznamy potrebných pomôcok, ktoré budú deti počas roka potrebovať. Zoznamy si môžete pohodlne vytlačiť.

            Dúfame, že sme vám pomohli a tešíme sa na stretnutie v školskom roku 2023/2024.

          • ŠJ

          • Oznamujem všetkým zákonným zástupcom detí ZŠ v Raslaviciach aj tým, ktorí od Septembra nastúpia do 1. a 5. roč. a majú záujem o stravu v ŠJ v šk. r. 2023/2024, aby do 30.6.2023 odovzdali zápisný lístok( vytlačte si ho prosím vyplňte a odovzdajte). Možnosť odovzdania bude ešte 3. a 4. 7. do 12.00 hod. Prosím ak môžte posúňte túto informáciu aj ďalej.....ďakujem vedúca ŠJ 0917 955 932

             

          • Druháci na výlete...

          • V krásne slnečné pondelkové ráno 19. júna 2023 sa naši druháci vybrali so svojimi triednymi pani učiteľkami Monikou, Milkou a Andreou na školský výlet do MUZIKMUZEA v Spišskom Hrhove. Je to úžasné miesto hudobnej edukácie pre všetkých. Vyše 400 hudobných nástrojov nielen z nášho malebného Slovenska, no z celého sveta vytvorilo jedinečnú zbierku, ktorá obohatí každého, kto navštívi expozíciu. Srdcom múzea je Michal Smetanka, ktorý je nielen úžasným hudobníkom a inštrumentalistom, hudobným pedagógom, ale zároveň aj výrobcom ľudových nástrojov, ktorý dokáže vyrobiť nástroje z čohokoľvek 😊 . V tomto múzeu ticho veru nenájdete. Uvidíte hudobné nástroje, ktoré si môžete aj vypočuť, dokonca vyrobiť. Ujovi Miškovi veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na stretnutie na Šarišských slávnostiach v Raslaviciach. Potom sme sa autobusom odviezli do jedného z najväčších detských interiérových parkov na Slovensku v Spišskej Novej Vsi ALEX PARKU. Na ploche 1 200 m2 sa tu nachádza množstvo atrakcií ako tobogany, trampolíny, šmýkačky, auto dráha a ... O 12.00 nás čakal výborný obed, ktorí nám pripravili v zábavnom parku. Minuli sme všetko, čo sme minúť chceli (aj to, čo sme minúť nechceli). Všetci nakúpili darčeky svojim blízkym a ujo Paľo, náš skvelý šofér, nás bezpečne priviezol domov unavených, ale plných úžasných zážitkov.

            Mgr. Andrea Marcinová

            Škola dobrých nápadov

        • Trestno - právna zodpovednosť
          • Trestno - právna zodpovednosť

          • Mgr, Katarína Bodnárová - koordinátorka ochrany detí pred náslím (ÚPSVaR), prezentovala kontakty pomoci a národnú linku na pomoc deťom v ohrození https://viacakonick.gov.sk/ . Vznikla v rámci NP podpora ochrany detí pred násilím. Je prvá štátom zriadená a garantovaná národná linka.

          • Výtvarná výchova žiakov špeciálnej triedy rozkvitla v duchu leta!

          • Ani žiaci špeciálnej triedy na hodinách výtvarnej výchovy nezaháľali a vytvoril tieto krásne dielka. Nimi privítali ich obľúbené ročne obdobie - leto. Z týchto prác si napokon urobili výstavku, ktorej sa veľmi tešia.

            Mgr. Alena Majdová

            Škola dobrých nápadpv

        • Využitie mobilných aplikácií pri vyučovaní
          • Využitie mobilných aplikácií pri vyučovaní

          • V dnešnej digitálnej dobe sa stále viac škôl a učiteľov snaží zapájať moderné technológie do vyučovacieho procesu. Mgr. Milan Piroh, učiteľ matematiky v triedach 8. ročníka, dnes vyskúšal nový prístup k testovaniu žiakov pomocou mobilnej aplikácie edupage.

            Na hodinách matematiky umožnil žiakom 8. ročníka používať svoje mobilné telefóny na písanie výstupného testu. Tento test bol sprístupnený cez aplikáciu edupage, ktorá umožňuje riešenie testov a okamžité zobrazenie výsledkov. Žiaci mali prístup k testu na svojich mobilných zariadeniach a zadávali výsledky priamo do aplikácie.

            Využitie tejto mobilnej aplikácie prinieslo niekoľko výhod. Po odoslaní odpovedí žiaci okamžite videli svoje výsledky a mohli ich  v prípade potreby ich konzultovať s vyučujúcim. Taktiež, vďaka testu sprístupnenému cez aplikáciu, si žiaci osvojili zručnosti týkajúce sa práce s modernými technológiami.

            Aj takýmto spôsobom pripravujeme našich žiakov na testovanie a zároveň im umožňujeme využívať technológie, ktoré sú im blízke. S využitím edupage a mobilných telefónov žiaci pracovali s testom pohodlne a samostatne, čo podporuje ich zodpovednosť a sebadisciplínu.

            V priebehu testu mali žiaci prístup iba k zdieľanej wifi sieti, ktorá bola dostupná iba počas tejto hodiny a sústredili sa výhradne na vypracovanie testu cez aplikáciu.

            Ing. Ingrid Meščanová

            Školský digitálny koordinátor

            Škola dobrých nápadov

        • MAKSÍK – MAKS
          • MAKSÍK – MAKS

          •  

            Do veľkej korešpondenčnej matematickej súťaže Maksík (1. stupeň – 5. kôl) a Maks (2. stupeň – 8. kôl) sa zapojilo 46 žiakov. Je to súťaž pre bystrých a vytrvalých žiakov, ktorým to páli a počas celého školského roka majú chuť riešiť zaujímavé úlohy.

            Medzi najmúdrejších Maksáčikov patria títo žiaci:

            Boris Stachura 2. A

            Matej Sivčo 2. A

            Alžbeta Nosáľová 2. B

            Dorota Pellová 2. C

            Michaela Jašková 2. C

            Michal Maršal 3. A

            Tobias Semanek 3. A

            Lukáš Marcin 3. B

            Michaela Kormošová 3. B

            Peter  Paľa 4. A

            Tamara Kmecová 4. A

            Marek Stachura 4. B

            Maksihviezdou na 2. stupni sa stali  žiaci:

                           Peter Marcin 5. B

                           Eduard Čech-Špirek 6. B

                           Samuel Čech Špirek 8. C

             

            Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme.

                                                                                         Mgr. Zdenka Lazúrová

            Škola dobrých nápadov

        • Konzultačné ZRŠ
          • Konzultačné ZRŠ

          • Pozývame všetkých rodičov na konzultačné rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční v pondelok 19. 6. 2023 od 15.00 do 18:00 hod. Tešíme sa na Vašu hojnú účasť!

            Vedenie školy

          • Zber papiera

          • Milí žiaci, rodičia a učitelia. V dňoch 12. -13. júna sme organizovali na našej škole Zber papiera. Spolu sa nám podarilo vyzbierať 2104 kg. Chcela by som sa touto cestou poďakovať všetkým, ktorí sa aktívne zapojili do tejto akcie. Napriek tomu, že ste sa všetci veľmi snažili, víťaz môže byť len jeden.

            Z I.stupňa prejavili veľké zanietenie žiaci 4.A triedy, ktorí vyzbierali 702 kg. Patrí im veľký obdiv za ich húževnatosť a súdržnosť.

            Z II.stupňa žiaci 8.B triedy vyzbierali 231 kg.

            Obe triedy získavajú za prvé miesto deň voľna s triednym učiteľom.

            Blahoželáme.

            Ing. Stanislava Vavreková

            Výsledky :

            I.stupeň: 4.A - 702 kg, 4.C - 151 kg, 1.A - 47 kg, 4.B - 45 kg, 1.B - 37 kg, 1.C - 31 kg, 2.B - 28 kg, 2.C - 25 kg, 3.B - 13 kg, 2.A - 4 kg.

            II.Stupeň: 8.B - 231 kg, 6.A - 191 kg, 7.A - 71 kg, 5.B - 66 kg, 7.B - 26 kg, 5.A - 14 kg, 8.A - 10 kg.

            Škola dobrých nápadov

          • OZNAM ŠJ

          • Dôležitá informácia ohľadom stravy od 01.09.2023 pre všetkých stravníkov I. a II. stupňa

            V novom školskom roku 2023/2024 bude pokračovať dotácia na stravu pre všetky deti, ktorých rodičia  prejavia nanovo záujem o nárok na dotáciu v zápisnom lístku. Tento zápisný lístok*  je potrebné si vytlačiť, vyplniť a  originál doručiť osobne cez zadný vchod do ŠJ do krabice na to určenej (neposielať mailom).

             Všetky potrebné údaje budú spracované do tabuľky a poslané na ÚPSVaR do 10.8.2023. Po tomto termíne už nebude možne dieťaťu poskytnúť stravu za dotáciu. Keďže sa blíži čas prázdnin a dovoleniek, zápisné lístky je potrebné priniesť čo najskôr aspoň do konca júna  (týka sa to aj nových žiakov, ktorí nastúpia v septembri do školy do 1. roč. 5. roč. všetci, ktorí majú záujem stravovať sa v školskej jedálni od septembra 2023. Bližšie informácie ohľadom stravy Vám poskytnem koncom augusta. S pozdravom ved. ŠJ 0917 955 932

            Zdroj:

            Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny SR

             

            *

        • Ochutnávka čerstvých jahôd v rámci Školského programu Európskej únie
          • Ochutnávka čerstvých jahôd v rámci Školského programu Európskej únie

          • Vážení rodičia, žiaci a pedagógovia,

            radi by sme vás informovali o vzrušujúcej udalosti, ktorá sa deje práve teraz na našej škole. V rámci Školského programu Európskej únie sme dostali možnosť ochutnať čerstvé jahody, ktoré nám poskytla renomovaná firma HOOK, s. r. o.

            Dnes počas dňa si vaši triedni učitelia vyzdvihnú jahody v našej školskej jedálni a ponúknu ich všetkým žiakom triedy. Toto chutné ovocie je určené pre všetkých žiakov a je súčasťou našej snahy o zdravé stravovanie a výživu.

            Pre tých z vás, ktorí dnes nie ste prítomní v škole, bude možnosť vyzdvihnúť si jahody pre svojich žiakov počas zajtrajšieho dňa. Pretože jahody budú uložené v jedálni, prosíme vás, aby ste prišli cez vchod z parkoviska pri školskej jedálni.

            Táto iniciatíva je podporovaná finančne prostredníctvom Školského programu Európskej únie, a preto sme vďační za túto príležitosť. Chceli by sme sa poďakovať aj firme HOOK, s. r. o. za ich veľkorysosť a podporu pri poskytovaní čerstvých jahôd pre našu školu.

            Veríme, že si všetci naši žiaci vychutnajú tieto lahodné jahody a ocenia ich prínos pre ich zdravie. V prípade akýchkoľvek otázok sa obráťte na vášho triedneho učiteľa alebo na nás, vedenie školy.

            Ďakujeme vám za vašu podporu a dôveru v našu školu.

            Škola dobrých nápadov

        • Hudobno - literárna exkurzia MUZIKMUZEUM
          • Hudobno - literárna exkurzia MUZIKMUZEUM

          • Dňa 30. mája 2023 si žiaci 5.A, 5.B, 5.C a žiaci 6.C spolu so svojimi triednymi učiteľkami užili hudobno-literárnu exkurziu. Naša prvá zastávka bola obec Spišský Hrhov, kde sme zažili nevšednú návštevu MUZIKMUZEA. Je to jedna z najväčších dostupných zbierok hudobných nástrojov Európe, v ktorej nájdete vyše 400 hudobných nástrojov z celého sveta. Boli sme zasvätení do toho, ako sa hudobné nástroje vyrábajú. Vypočuli sme si aj ich zvuky a mali možnosť vidieť, ako sa na nich hrá.  Po návšteve tohto zaujímavého miesta sme sa presunuli do Kežmarku a ocitli sa na krásnom Kežmarskom hrade. Na chvíľu sme sa preniesli do sveta fantázie, čarov a spoznali sme jeho obyvateľov, ktorých bežne nevidno, ale žijú tam stáročia. Zúčastnili sme sa výpravnej rozprávky s názvom Frankensteinova teta na motívy novely, ktorú napísal Alan Rune Pettersson o duchoch a strašidlách, ktoré môžu byť všade okolo nás.  A ako to v každej rozprávke býva, dobro zvíťazilo nad zlom a naša cesta späť ubehla naozaj rýchlo a bez problémov. Vrátili sme sa unavení, spokojní a plní nových zážitkov.

            Mgr.  Marianna Stavarová

            Škola dobrých nápadov

        • RASLAVICKÝ HYBAJ
          • RASLAVICKÝ HYBAJ

          • Rok sa stretol s rokom a na ihrisku OFK Raslavice sa dnes uskutočňuje druhý ročník futbalového turnaja žiakov prvého stupňa ZŠ Raslavický Hybaj. Naše pozvanie prijali hráčky a hráči z Tulčíka, Stulian, Koprivnice a samozrejme domácich reprezentantov. Turnaj slávnostné otvoril starosta Ing. Adrián Rychvalský a potom už nič nebránilo tomu, aby sa rozbehli súboje o laureátov Raslavického Hybaja.

            Škola dobrých nápadov

        • MATEMATICKÝ KLOKAN
          • MATEMATICKÝ KLOKAN

          • Na súťaž MATEMATICKÝ KLOKAN sa tento školský rok prihlásilo 103 žiakov.


            Medzi najúspešnejších riešiteľov patria títo žiaci:

            Matej Sivčo 2. A
            Nina Grittová 2. B
            Eliška Bebčáková 2. B
            Michaela Jašková 2. C
            Nina Paľová 4. A
            Tamara Kmecová 4. A
            Viktória Novotná 4. A
            Peter Paľa 4. A
            Alex Zelizňak 4. A
            Tatiana Luterančíková 8. A


            Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme.

            Mgr. Zdenka Lazúrová

            Škola dobrých nápadov

          • ŠJ

          • Dôležitý oznam

            ...... pre všetkých stravníkov k ukončeniu šk. roka 2022/2023 v ŠJ

            Vzhľadom na blížiaci sa koniec šk. roku, výpočtu surovín potrebných na prípravu stravy a uzatváranie skladových kariet, možnosť vyhlasovania zo stravy bude do pondelka 26.6.2023 vrátane do 12.00 hod. Po tomto termíne v prípade choroby alebo neprítomnosti v škole je nutné si obed prevziať do vlastného obedára. Dňa 30.6.2023 v piatok bude vydaj suchej stravy. Tí, ktorí nemajú záujem o ňu, je potrebné sa vyhlásiť do pondelka 19.6.2023. Platby za stravu uhrádzajte až po vyhlásení z obedov. Preplatky, ktoré vám v priebehu roka vznikli Vám budú vrátené po ukončení potrebných úkonov. Taktiež si zrušte trvalé príkazy, nakoľko minulý rok ešte aj v júli prichádzali platby.

            Pekne Vás prosíme vo vlastnom záujme dodržujte termíny a vyhlasujte sa zo stravy, aj keď viete, že máte vopred naplánované vyšetrenia alebo sa nezúčastníte vyučovania.

            Chápeme, že choroba sa nehlási na určitý termín,......

            Ďakujem za pochopenie     vedúca ŠJ

            0917 955 932 ŠJ                                                                                                              Vyvesené 06.06.2023